"ALGAIR" Projesi

KUZEY KIBRIS KAMPÜSÜ

SÜRDÜRÜLEBİLİR SU, ÇEVRE VE ENERJİ

ULUSLARARASI PROJE YARIŞMASI 2014

Okulumuz Kimya Öğretmeni Hüseyin KOÇ rehberliğinde oluşturuluna "Kimya Proje Grubu" öğrencilerinden Ahmet ÖZER ve Emre HATAY'ın hazırladıkları "ALGAIR" isimli, hava kirliliğini yok etmeyi hedefleyen proje 17 ülkeden katılan 271 projenin katıldığı ODTU KKK "Yılın Genç Yeşil Beyni" Uluslararası Proje Yarışmasında finale kalmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen final sunumuna katılan öğrencilerimiz ve öğretmenimiz projelerini akademisyen, yazar ve iş adamlarından oluşan jüri önünde sunmuşlardır.

Sunum sonunda ALGAIR projesi Üçüncülük Ödülüne layık görülmüştür. Öğrencilerimiz 500 € para ödülünün yanı sıra "Yılın Genç Yeşil Beyni Ödülü"nü de almışlardır. Öğrencilerimize ödüllerini Ankara ODTU Rektörü Prof Dr. Ahmet ACAR, ODTU KKK Rektörü Prof Dr. Turgut Tümer, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı takdim etmişlerdir.

algairalgairalgair

Yayın: 11.12.2014 - Güncelleme: 18.01.2023 11:17 - Görüntülenme: 2567