May

Okulumuzdaki eTwinning grubumuz  9 Mayıs eTwinning günü kapsamında bir etkinlik düzenlediler.. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Şbt

N.E.W.S  eTwinning projesi kapsamında uluslararası ortaklarımızla çalışmalarımız devam ediyor. İngilizce Öğretmenimiz Tülin Aktürk'ün danışmanlığında devam eden projemizde öğrencilerimiz uluslararası takımlarla işbirliği içinde çalışıp, yazma etkinliklerine katıldılar. Ortak ürün olarak Madmagz adlı dergimizin 2.sayısı çıktı...

Kas

Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi olarak E twinning okulu olma yolunda bir gerekliliği daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İngilizce Öğretmenimiz Tülin AKTÜRK'ün katkılarıyla eSafety Label bronz etiketimizi alarak 2012'de başlatılan bir Avrupa Okul Ağı girişimine dahill olmuş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

E-Güvenlik Etiketi yani(eSafety Label)nedir?

ESafety Etiketi, 2012'de başlatılan bir Avrupa Okul Ağı girişimidir. Amacı, Avrupa okullarına ve genişletilmiş okul ekosistemine aşağıdakileri sağlamaktır:

• Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti
  • öğretmenler, okul müdürleri, BİT koordinatörleri ve okul personeli için çevrimiçi bir ortam ve topluluk.

Bu nedenle e-Güvenlik Topluluğu, bu katılımcıların etkileşimde bulunmaları, en iyi uygulamaları paylaşmaları, tavsiye istemeleri ve zor vakaları ve nasıl çözüldüklerini paylaşmaları için ideal bir alan sunar.

ESafety akreditasyon sistemi, kullanıcıların okullarının çevrimiçi güvenlik düzeylerini, üç ana alana ilişkin güçlü ve zayıf alanları belirlemek için bir dizi kritere göre değerlendirmelerine olanak tanır: altyapı, politika ve uygulama.

O nasıl çalışır?

E-Güvenlik Etiketi ortamında yeniyseniz, öncelikle herkese açık portalı keşfetmekten çekinmeyin, en son haberleri okuyun, kaynakları keşfedin ve e-Güvenlik Etiketinin okulunuz için neden geçerli olduğunu öğrenin. Hazır olduğunuzda lütfen Topluluğa katılmak için kaydolun, forumları okumaya başlayın, katılın ve etiketinizi almak için akreditasyon sürecini başlatın! Çok geniş satırlarda, gerek bir internet güvenilirliği Label elde etmek için kayıt , katılmak ve katılmak toplumda, paylaşmak , (aynı zamanda Kaynakları ve Cases aracılığıyla) sizin bilgi ve uzmanlık hazırlamak internet güvenilirliği broşürleri ve dayalı öz-değerlendirme süreci, son olarak doldurun ve gönderindeğerlendirme anketiniz. Bir etiket aldığınızda 18 ay geçerlidir ve 12 ay sonra değerlendirme sürecini yeniden yapabilirsiniz.

ESafety Etiketleri tam olarak nedir?

Okulunuzun çevrimiçi güvenlik düzeyine ve değerlendirme sürecinde değerlendirilen diğer faktörlere bağlı olarak, aşağıdaki etiketlerden birini alabilirsiniz.

• Ütü - temel çevrimiçi güvenlik seviyesi
  • Bronz - çevrimiçi güvenlik konusunda minimum farkındalık
  • Silver - çevrimiçi güvenliğe daha gelişmiş yaklaşım
  • Altın - çevrimiçi güvenlik konusunda tüm çevrimiçi güvenlik ve eğitim alanlarında olağanüstü uygulama

Okulunuzda daha fazla dahil olmaya ve internetin ve dijital araçların daha güvenli kullanımını desteklemeye hazır mısınız? Çevrimiçi güvenlik hakkında bilgi edinin ve Topluluğumuza katılın !

Ortaklarımız

Ekm

Okulumuzdan daha önce Ulusal kalite ödülü alan , eTwinning projelerimiz  "Once Upon a Time", "The Book of the Four Seasons" ve "European Museums Tour"  çalışmalarının mükemmelliği nedeniyle şimdi de Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. Bu, çalışmalarımızın, öğrencilerimizin çalışmalarının ve okulumuzun en yüksek Avrupa düzeyinde tanındığı anlamına geliyor. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Eyl

European Museums Tour, The book of Four Seasons ve Once upon a time adlı uluslararası eTwinning projelerimiz ulusal kalite ödülü almaya layık görüldü. Okul müdürlüğü olarak emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize belgelerini takdim ettik. Herkse çok teşekkür ediyoruz.

Ock

eTwinning projesi ve "The Book of Four Seasons " kapsamında code week haftası için yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda uluslararası mükemmelliyet sertifikalarımıza kavuştuk. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Halıcı Ahmet Urkay anadolu Lisesi öğrencileri, 42 farklı Avrupa ülkesinin katıldığı "Once Upon a Time" isimli eTwinning Projesi kapsamında tarihi eserlerimizi tanıyarak, gelecek nesillere aktarmak için tanıtmayı hedeflemektedirler.

Nis

Muay-thai spor dalında Muğla il genelinde 3 altın 1 gümüş madalya kazanan öğrencilerimiz Kaymakamımızı ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü ziyaret ettiler.

Şbt

Okulumuz öğrencileri ile 14 Şubat Sevgililer Gününde ülkemizin bekası için gece gündüz demeden çalışan Marmaris Jandarmaya moral ziyaretinde bulunduk.